Muffiny jaglane z żurawiną

  • 4 jajka
  • 2 szkl ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 szkl mąki
  • 1/3 szkl cukru
  • 1/3 szkl oleju roślinnego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 1/2 szkl jogurtu naturalnego lub owocowego
  • garść żurawiny

kaszę wymieszać z mąką, cukrem, proszkiem dopieczenia i sodą

w drugim naczyniu wymieszać same żółtka, olej i jogurt

połączyć obie masy

białka ubić na sztywno i wymieszać delikatnie z cała masą żeby nie stracić puszystości

przełożyć masę do foremek i piec w temp 180 C przez ok 20 min

img_3378

ciasteczka i ciastka

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress