Czekolada + żurawina

imageLubicie BROWNIE ???  To ciasto jest równie pyszne. Bardzo czekoladowe i z kwaskowatą żurawiną. Jeden kawałek to za mało!

  • 250 g czekolady gorzkiej 70%
  • 250 g cukru
  • 4 jajka
  • 150 g mąki 
  • 250 g masła 
  • 1-2 garście suszonej żurawiny
  1. Jajka roztrzepać w miseczce i odstawić
  2. Odłożyć kilka kostek czekolady na pózniej, a resztę czekolady i masło rozpuścić w garnuszku (w kąpieli wodnej)
  3. mąkę przesiać przez sito
  4. w oddzielnej misce wymieszać żurawinę, mąkę i cukier
  5. jajka wymieszać z przestudzoną masą czekoladowo-maślaną
  6. wszystkie składniki połączyć ze sobą (dokładnie wymieszać)
  7. rozgrzać piekarnik do temp. 190ºC
  8. formę do pieczenia wyłożyć papierem i przelać masę
  9. na wierzch do ciasta wcisąć kawałeczki czekolady
  10. piec ok 20 minut
ciasta

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress