ciasto jogurtowe z truskawkami

ciasto z truskawkamiNajlepsze jakie jadłam ciasto jogurtowe z truskawkami. Okazało się że porcja na blachę 25/25 cm była zdecydowanie za mała i muszę zrobić jeszcze raz bo zniknęło tak szybko że ledwo zdążyłam zrobić zdjęcie. Polecam, jest PYSZNE!

  • 1 szkl. mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 kostki masła (miękkiego)
  • 1/2 szkl. cukru
  • 1 jajko
  • 1 opak. jogurtu naturalnego gęstego (małe opak.)
  • 1 opak. budyniu śmietankowego
  • truskawki (całe, umyte i bez szypułek)

1. masło utrzeć z cukrem
2. następnie dodać jajko
3. potem resztę składników na przemian raz sypkie raz mokre
4. przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia
5. na wierzch (wciskać delikatnie) całe truskawki
5. piec w rogrzanym piekarniku w temp. 180ºC przez ok 30 min do tzw. suchego patyczka

ciasta

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress