malinowe ciasteczka

malinoweciasteczka1Pyszne, mięciutkie i szybkie w przygotowaniu MALINOWE CIASTECZKA. Bardzo dobre :)  Nie są zbyt słodkie, a „kropka nad i” to malinki które podczas pieczenia zachowują swoją konsystencję i kwaskowatość. Na jednym nie można poprzestać. A przy kawie … lepiej niech nie leżą wszystkie :)

Składniki na ciasto i nadzienie:

  • 2 jajka
  • ½ szkl. miękkiego masła
  • 2 szkl. mąki
  • 1/2 szkl. cukru 
  • ok. 300 g malin

Sposób przygotowania:

  1. jajka ubić z cukrem
  2. dodać masło ciągle miksując
  3. dodać mąkę, całość zmiksować
  4. dodać 1/4 malin i lekko zmiksować
  5. ciasteczka wyłożyć łyżeczką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, zachowując odstępy
  6. na każde ciasteczko ułożyć kilka malin, lekko dociskając, żeby wbiły się w ciasto
  7. piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 15 min. do zarumienienia

SMACZNEGO :)

   Przygotowanie: 10 min.
   Oczekiwanie / Czas wolny:   min.
   Stopień trudności / pracochłonność: łatwy
   Pieczenie/Gotowanie: 15 min.

 

ciasteczka i ciastka

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress