Słodka konfitura z malin

Do końca nie wiedzieliśmy jak to nazwać. Konfitura? Syrop? Nie smażymy, nie używamy sokowirówki, a jednak mamy bardzo słodziutką konfiturę. Idealna do kanapek, deserów, lodów i bardzo dobre zastępstwo cukru do herbaty. Jest pyszna i bardzo słodka. Z 2 kg malin wyszło nam 10 słoiczków o pojemności 250 ml. Ale z pewnością jeszcze powiększymy zapasy…

Składniki:
1 kg malin
1 kg cukru


Sposób przygotowania:

Maliny wsypać do bardzo wysokiego naczynia. Dodać cukier i zmiksować blenderem. Maliny przełożyć do czystych, gorących, wyparzonych lub wypieczonych słoików. Potem zapasteryzować. SMACZNEGO.
Idealnie nadają się do herbaty.

(przepis od Mileny – dziękujemy : ) 

 

 

dżemy / powidła, owoce, przetwory

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress