mus malinowy

mus1

Sezon konfitur w pełni. Na naszym blogu w tym sezonie już pojawiło się sporo przepisów, ale w ubiegłym też ich nie brakowało. Polecamy pyszne powidła z moreli i brzoskwiń, bo owoce już się pojawiły na targach: morele z cynamonem, morele i brzoskwinie z kardamonem. Pewnie niebawem przygotujemy morele w innej wersji, bo już kupione są :) Jednak dziś mamy przepis, bardzo łatwy na MUS MALINOWY. Ten mus robiliśmy w ubiegłym roku i nie doczekał pełni zimy, tak szybko się skończył. W tym roku przygotujemy więcej słoiczków. Fantastyczny dodatek do deserów, lodów, ale najlepszy porą jesienno-zimową do herbaty. Dla przypomnienia polecamy też konfiturę z malin i porzeczek czerwonych oraz dżem morelowo-brzoskwiniowy z malinami.

Składniki :

  • 1 kg malin
  • 500 g cukru

Sposób przygotowania:

  1. maliny zasypać cukrem
  2. całość zmiksować blenderem
  3. zagotować
  4. gorący mus przełożyć do czystych, wyparzonych słoiczków
  5. zapasteryzować i gotowe :)

 

mus2

 

dżemy / powidła, owoce, przetwory

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress